Rozpis sv. omší

DeňDomanižaMalé LedniceČelkova Lehota
Pondelok (29.4.)18:00
Utorok8:00
Streda18:00
Štvrtok18:00
Piatok18:0019:30
Sobota18:00
Nedeľa (5.5.)8:309:4511:00

Liturgický kalendár, duchovný program

PONDELOK – 29.4. – sviatok sv. Kataríny Sienskej, panny a učiteľky Cirkvi, patrónky Európy

STREDA – 1.5. – ľubovoľná spomienka sv. Jozefa, robotníka

ŠTVRTOK – 2.5. – spomienka sv. Atanáza, biskupa a učiteľa Cirkvi

PIATOK – 3.5. – sviatok sv. Filipa a Jakuba, apoštolov

NEDEĽA – 5.5. – 6. veľkonočná nedeľa


UPRATOVANIE FARSKÉHO KOSTOLA
O upratovanie farského kostola prosím skupinu č. 13. Upratovať sa bude v sobotu o 8:00.

Usmernenie ku krstným rodičom: Úlohu krstného a birmovného rodiča vykonáva ten, kto spĺňa požiadavky Kódexu kánonického práva (katolík, pobirmovaný, sobášený v katolíckom kostole alebo slobodný, ktorý nežije s inou osobou v spoločnej domácnosti, má viesť život zodpovedajúci viere a úlohe, ktorú má prijať). Ak by sa nenašiel nikto, kto spĺňa podmienky, môže byť krst udelený aj bez krstného rodiča. Ak niet krstného rodiča, môže byť pri krste aspoň svedok krstu, ktorý môže dosvedčiť udelenie krstu.



Ďalšie aktuálne oznamy.

V tomto týždni máme prvý piatok v mesiaci. Spovedať budem v Domaniži vo štvrtok a v piatok od 16:00. V piatok bude po svätej omši prvopiatková pobožnosť.
V Malých Ledniciach spovedám v pondelok od 16:00;
v Čelkovej Lehote v stredu od 17:00 a po svätej omši bude krátka adorácia. V Čelkovej Lehote bude prvopiatková pobožnosť v piatok o 18:00.

Budem tiež spovedať po domoch vašich starých a chorých, ktorých ste nahlásili. V Domaniži budem chodiť vo štvrtok a v piatok od 9:00 (štvrtok: Kardošova Vieska a Pod vŕškami; piatok: od Považskej Bystrice smer horný koniec). V Malých Ledniciach spovedám chorých v pondelok po večernej svätej omši a v Čelkovej Lehote a Sádočnom v stredu tiež po svätej omši.

V sobotu je prvá sobota v mesiaci. O 17:00 sa vo farskom kostole pomodlíme Mariánske večeradlo. Následne bude svätá omša o 18:00. V Čelkovej Lehote bude Mariánske večeradlo v sobotu o 18:00.

Deti, ktoré sa pripravujú na Prvé sväté prijímanie, budú mať nácvik v sobotu 4. mája v Domaniži po večernej svätej omši.

Počas mesiaca máj v dni, kedy nie je svätá omša bude bývať májová pobožnosť o 18:00 v Pastoračnom centre.

V stredu 8. mája sa uskutoční Jarná púť na pútnickom mieste Hora Živčáková pri Turzovke. Slávnostnú svätú omšu o 11:00 bude celebrovať Mons. Tomáš Galis, žilinský biskup. Viac informácií nájdete na plagáte vo výveske.