Rozpis sv. omší

DeňDomanižaMalé LedniceČelkova Lehota
Pondelok (6.5.)15:00 – pohrebná18:00
Utorok8:00
Streda18:00
Štvrtok18:0019:30
Piatok18:00
Sobota18:00
Nedeľa (12.5.)8:30 a 11:009:45

Liturgický kalendár, duchovný program

ŠTVRTOK – 9.5. – slávnosť Nanebovstúpenia Pána, prikázaný sviatok

NEDEĽA – 12.5. – 7. veľkonočná nedeľa


UPRATOVANIE FARSKÉHO KOSTOLA
Ďakujeme za upratovanie kostola v uplynulom týždni a teraz by sme o upratovanie chceli poprosiť rodiny prvoprijímajúcich spolu s deťmi. Upratovať sa bude v stredu o 9:00. Ďakujeme vám za spoluprácu.

Usmernenie ku krstným rodičom: Úlohu krstného a birmovného rodiča vykonáva ten, kto spĺňa požiadavky Kódexu kánonického práva (katolík, pobirmovaný, sobášený v katolíckom kostole alebo slobodný, ktorý nežije s inou osobou v spoločnej domácnosti, má viesť život zodpovedajúci viere a úlohe, ktorú má prijať). Ak by sa nenašiel nikto, kto spĺňa podmienky, môže byť krst udelený aj bez krstného rodiča. Ak niet krstného rodiča, môže byť pri krste aspoň svedok krstu, ktorý môže dosvedčiť udelenie krstu.



Ďalšie aktuálne oznamy.

Počas mesiaca máj v dni, kedy nie je svätá omša bude bývať MÁJOVÁ POBOŽNOSŤ o 18:00 v Pastoračnom centre. Od štvrtku sa modlíme aj NOVÉNU k Duchu Svätému.

V piatok 10. mája pozývame deti na STRETKO do Pastoračného centra v Domaniži. Začne o 16:45 a spoločne ho zakončíme svätou omšou vo farskom kostole. Na svätú omšu a následné stretko príďte aj staršie deti a mládež.

Budúcu nedeľu vyhlásili naši otcovia biskupi zbierku na katolícke masmédiá.

Budúci týždeň nás čaká pekná slávnosť, keď 21 dievčat a chlapcov pristúpi k prvej svätej spovedi a zároveň prvýkrát príjmu Pána Ježiša do svojho srdca. Slávnosť prvého svätého prijímania bude v našej farnosti budúcu nedeľu pri svätej omši o 11:00. Sprevádzajme tieto deti vo svojich modlitbách, aby sa pekne pripravili na tento ich veľký deň.

Deti pristúpia k svojej prvej svätej spovedi v sobotu o 9:00 v kostole. Rodičov a rodiny prvoprijímajúcich detí tiež pozývame na svätú spoveď, ktorá bude v rovnakom čase.

Ďakujeme za upratovanie kostola v uplynulom týždni a teraz by sme o upratovanie chceli poprosiť rodiny prvoprijímajúcich spolu s deťmi. Upratovať sa bude stredu o 9:00. Ďakujeme vám za spoluprácu.

Vyšlo nové číslo časopisu Naša Žilinská diecéza. Nájdete ho na pripravených stolíkoch.

V stredu 8. mája sa uskutoční Jarná púť na pútnickom mieste Hora Živčáková pri Turzovke. Slávnostnú svätú omšu o 11:00 bude celebrovať Mons. Tomáš Galis, žilinský biskup. Viac informácií nájdete na plagáte vo výveske.